Konference Učitel IN letos proběhne online

Další vzdělávání Konference Veřejnost

Konference Učitel IN, setkání učitelů, studentů a všech, kteří mají zájem o problematiku smysluplného využití ICT ve vzdělávání, proběhne v letošním roce on-line. Srdečně zveme všechny pedagogy i studenty Fakulty pedagogické ZČU v Plzni.

Šestý ročník konference, který je naplánovaný na sobotu 10. října 2020, se s přihlédnutím k současné epidemiologické situaci uskuteční on-line na platformě ZOOM. I letos se tak můžete těšit na přednášky a webináře odborníků a pedagogů, kteří využívají možností moderních technologií ve vzdělávání a podělí se o své zkušenosti.

Konference nabídne devět webinářů a dvě hlavní přednášky. Vyzkoušíte si možnosti distanční výuky v MS Teams, kreativní vzdělávací platformu SeeSaw nebo moderní nástroj pro hudební vzdělávání Charanga.

V úvodní přednášce představí Ludvík Zimčík svou práci své Školy Březová. Unikátní vzdělávací instituce z moravsko-slovenského pomezí ukazuje, že i malá škola může být vstřícná vzdělávacím potřebám nastupujících generací a může efektivně využívat informačních a komunikačních technologie.

Konferenci uzavře komentované promítání ukázek z filmu V síti s Václavem Píseckým. Tento dokumentární film odkrývá nebezpečný svět sexuálních predátorů, ve kterém se mohou velmi snadno ocitnout děti na internetu. Václav Písecký je jedním z kriminalistů, kteří se dlouhodobě věnují prevenci v oblasti bezpečnosti na internetu, a jednotlivé kauzy, které dokument V síti otevřel, přímo vyšetřuje.

Celý program a přihlášku naleznete na webu konference.

Fakulta pedagogická

Jakub Truneček

09. 10. 2020