Podívejte se na příklady dobré praxe on-line výuky na ZČU

covid-19 Další vzdělávání Zaměstnanci

Hledáte inspiraci k distanční výuce? Chtěli byste vyzkoušet nový program nebo platformu? Nebo přemýšlíte o tom, jak on-line nástroje, s nimiž pracujete, využít ještě lépe? Oddělení Celoživotního a distančního vzdělávání (CŽV) Západočeské univerzity připravilo seriál příkladů dobré praxe on-line výuky na ZČU v Plzni. V současné chvíli má 12 dílů a další se chystají.

„Začít učit ze dne na den výhradně on-line, není nic jednoduchého. Abychom vyučujícím tuto situaci trochu usnadnili, připravili jsme sérii námětů a tipů pro on-line výuku, které se osvědčily našim kolegům z nejrůznějších pracovišť Západočeské univerzity v Plzni,“ říká za CŽV Zlata Hokrová. Na stránkách CŽV tak nyní naleznete příklady dobré praxe on-line výuky na platformách LMS Moodle, Google Classroom, Microsoft Teams, ZOOM nebo YouTube a prostřednictvím aplikací Mentimeter, Microsoft Project či Project Libre, Courseware, Mahara, GeoGebra nebo Quizizz.

„Věříme, že náš seriál může být zajímavým zdrojem inspirace, a budeme rádi, pokud se s námi i další kolegové podělí o své nápady a přístupy, které jim při on-line výuce dobře fungují,“ dodává Hokrová.

Pokud máte i vy tip na zajímavou aplikaci pro výuku na vysoké škole nebo nápad, jak využít dostupné on-line nástroje, aby byla výuka efektivnější a zajímavější, kontaktujte oddělení prostřednictvím e-mailu na adrese hokrova@rek.zcu.cz. Třeba právě váš nápad pomůže některému z kolegů (nejen) při nouzové distanční výuce na ZČU.


Celouniverzitní

Jakub Truneček

05. 11. 2020