Noc vědců na téma Čas zvala do kampusu ZČU

Univerzita Věda Veřejnost

Podívejte se, jak vypadal letošní ročník oblíbené celoevropské akce, k níž se opět připojila také Západočeská univerzita v Plzni.

Zatímco vloni se Noc vědců musela z důvodů koronavirové pandemie konat online, letos už Západočeská univerzita mohla pozvat všechny zájemce o vědu k osobnímu setkání v prostorách všech tří technických fakult. Fakulta elektrotechnická, Fakulta strojní a Fakulta aplikovaných věd zůstaly otevřené i po setmění a vítaly malé i velké návštěvníky, které přilákalo letošní téma Čas.

Téma se prolínalo většinou expozic. Chtěli jste poznat, jak se měří čas a jak ho měřili naši předci? Nebo vás zajímala filozofická odpověď na otázku Co je to čas? Jaký vztah k času má ekonomika, jak se zachraňují životy, kdy jde doslova o každou minutu? Jak se během času mění materiály a co čeká lidstvo v budoucnosti? To vše jste se mohli během Noci vědců dozvědět díky fakultám, které expozice připravily. Stranou nezůstali ani umělci, neboť Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara udělala ve 21:30 hodin za programem tečku v podobě videomappingu na fasádě své budovy.

Noc vědců v České republice koordinují Ostravská univerzita a VŠB – Technická univerzita Ostrava, k nimž se ostatní školy a instituce přidávají.

Kompletní fotogalerii z Noci vědců na ZČU najdete na facebooku.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

01. 10. 2021