Fyzioterapeuti z Fakulty zdravotnických studií prohlubují své zkušenosti v Berlíně

Hosté Spolupráce Studující

Fakulta zdravotnických studií si dává za cíl připravit studenty do karierního života s největší možnou škálou praktických zkušeností. Během celého studia mají studenti možnost vycestovat jak na studijní, tak na praktické stáže. Nově také do berlínského centra excelence.

Fakulta zdravotnických studií v posledních letech prudce navyšuje počty nabídek odborných stáží pro své studenty v zahraničí. Praktické stáže přináší do studentova života unikátní osobní i pracovní zkušenosti. Je důležité vnímat stáž jako možnost získání nových inspirací k přístupu k pacientovi, prohloubení jazykových schopností a velmi silné osamostatnění se. 

Během letních prázdnin například vycestovaly studentky studijního programu Fyzioterapie na odbornou stáž do Immanuel Krankenhaus Berlin. Nemocnice nabízí širokou škálu procedur v oblasti fyzioterapie, ergoterapie a fyzikální terapie. Kompletní řada všech uznávaných forem léčby pro oblasti revmatologie, ortopedie a interního lékařství se nachází pod jednou střechou v docházkové vzdálenosti od Berlin-Wannsee, což je jedna z nejmalebnějších částí Berlína. Právě v Berlíně absolvují studenti stáž pod vedením odborníků, kteří jim postupně předávají aktivní roli při kontaktu s pacientem.

Terapie v této specializované nemocnici jsou sestavovány individuálně pro každého pacienta, kompetentně prováděny vysoce kvalifikovanými terapeuty a pravidelně kontrolovány během jejich pobytu. Všechny terapeutické možnosti lze nalézt v nemocničním sektoru a samozřejmě také ambulantně. Studenti tak mohou získat unikátní povědomí o zdravotnictví v Německu.

Na partnerské místo mohou vycestovat nejen studentky a studenti programů Fyzioterapie, ale také Ergoterapie. Zároveň odborníci z této instituce budou pravidelně dvakrát v roce přijíždět se svými přednáškami na FZS. Prvním takovým profesorem bude Frank Ruppenthal. Fakultu už v předchozích letech navštívil a nyní bude přednášet 1. a 2. listopadu.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

05. 10. 2021