Jak vnímáte očkování? Studenti mohou vyplnit anonymní dotazník

Spolupráce Studující Univerzita

Výzkum vznikl díky spolupráci Západočeské univerzity a izraelské Ariel University.

Západočeskou univerzitu v Plzni a Ariel University v Izraeli spojil výzkum mezi studenty, věnovaný jejich postojům k vakcinaci. Studenti mohou vyplňovat dotazník na platformě Qualtrix, který je anonymní, v českém i anglickém jazyce a také v hebrejštině.

„Rádi bychom oslovili co největší množství studentů ZČU. Dotazník kombinuje otázky ohledně postojů a názorů na očkování s doplňujícími dotazy na osobnostní charakteristiky, vztah k náboženství a základní sociodemografické údaje. Výzkum byl navržen izraelskými kolegy, dotazník byl přeložen do češtiny a některé otázky přizpůsobeny české realitě,“ popisuje zástupce vedoucího katedry blízkovýchodních studií Fakulty filozofické Zbyněk Tarant.

Studenty, kteří se rozhodnou anonymní dotazník vyplnit, čeká dokument, v němž je povinné vyplnit pouze souhlas s účastí na úvodní straně. Z otázek na následujících stranách si mohou vybírat.

Organizátoři výzkumu předem děkují všem, kteří se rozhodnou zapojit. „Chtěli bychom získat reprezentativní vzorek odpovědí napříč fakultami a názorovými proudy,“ dodává Zbyněk Tarant.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

15. 10. 2021