Sociolog Jan Váně a jeho tým získali ocenění Dobrá duše

Spolupráce Univerzita Veřejnost

Plzeňskou tradicí se stal každoroční předvánoční slet andělů, tedy pracovníků a dobrovolníků v sociálních službách, které oceňuje město Plzeň na galavečeru v Měšťanské besedě. Jedno z ocenění letošního ročníku zamířilo na Filozofickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni.

Předávání cen Zlatý Anděl, Dobrá duše i Andělské ruce už podruhé narušila pandemie koronaviru, a tak plánovaný galavečer nahradilo osobní poděkování těm, bez nichž by společnost v současné situaci nemohla fungovat. Zlatého Anděla za rok 2021 získala Ludmila Ševčíková, ocenění Dobré duše putovalo osmi partnerům a Andělské ruce získalo 36 zaměstnanců sociálních služeb. I letos bylo uděleno ocenění Anděl in memoriam. Svoji video zdravici s poděkováním zaslali oceněným primátor města Plzně Martin Baxa a náměstkyně Eliška Bartáková, do jejíž gesce patří oblast sociálních služeb.

Ocenění Dobrá duše získal vedoucí katedry sociologie Fakulty filozofické Jan Váně a s ním také jeho tým - studentky Jolana Vrzalová, Kateřina Štancová, Nikol Kubátová a Baru Polenová a student Martin Boška. Dobré duše, to jsou partneři Plzně, kteří městu významně pomohli, když bylo třeba, nebo pro město vykonávali činnost nad rámec svých povinností. Tým Jana Váněho ocenění získal "za dlouhodobou a přínosnou spolupráci Filozofické fakulty Západočeské univerzity v Plzni s městem v oblasti sociálních služeb", jakou je například studie bezdomovectví, která má městu pomoci tento problém řešit.

Více o udělování ocenění v sociálních službách čtěte v tiskové zprávě města Plzně.

Galerie


Vedoucí katedry sociologie Fakulty filozofické ZČU Jan Váně, studentky Jolana Vrzalová, Kateřina Štancová, Nikol Kubátová a Baru Polenová a student Martin Boška.

Fakulta filozofická

Pavel KORELUS

20. 12. 2021