Tým Fakulty ekonomické ovládl letošní ročník soutěže Invest Day

Soutěž Studující Úspěchy

I v letošním roce proběhla soutěž Invest Day, kterou společně pořádají Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích a Fakulta ekonomická Západočeské univerzity v Plzni.

Posláním soutěže Invest Day je podpořit podnikatelské záměry a zažehnout jejich prvotní jiskru. Je určena pro podnikavé studenty i absolventy Jihočeské univerzity a Západočeské univerzity, kteří chtějí nastartovat svůj nápad a získat k němu zpětnou vazbu.

Soutěž probíhala téměř celý akademický rok a pro přihlášení stačilo mít nápad nebo podnikatelskou myšlenku. Účastníci absolvovali workshopy na téma sestavování business plánu, marketingu pro začátečníky, finance na začátku podnikání nebo efektivní prezentace. Vše pod vedením zkušených lektorů. 

Finálové kolo se uskutečnilo v pátek 20.května v prostorách Jihočeské univerzity. Soutěžící zde prezentovali své podnikatelské záměry před porotou složenou z odborníků a investorů, kteří poté pokládali doplňující dotazy. Velký úspěch slavil tým Fakulty ekonomické ZČU, který obsadil první příčku a odnesl si voucher na služby dle výběru i věcné ceny.

Po minulém ročníku, který probíhal v online prostředí, včetně finálových prezentací, byl ten letošní opět se vším všudy. Především jsme mohli cítit tu výjimečnou atmosférou nabitou skvělými nápady. Už teď se těšíme, co přinese další rok.

Galerie


Fakulta ekonomická

Andrea Nádvorníková

01. 06. 2022