V Lodži začaly Evropské univerzitní hry. Kickboxer Zdeněk Marel z Fakulty strojní má zlato

Sport Studující Úspěchy

Západočeskou univerzitu a zároveň Českou republiku budou na prestižním šampionátu reprezentovat také badmintonisté.

V polské Lodži odstartovaly v neděli 17. července Evropské univerzitní hry 2022. České asociace univerzitního sportu na ně vyslala více než dvousetčlennou, a tedy nejpočetnější výpravu v historii, mezi jejímiž členy nechybí ani sportovci ze Západočeské univerzity v Plzni. Jeden nich, Zdeněk Marel, je mezi kickboxery, kteří už stihli získat nejcennější medaile. Zdeněk Marel, student Strojního inženýrství Fakulty strojní, vybojoval zlato v kategorii do 81 kg. Jeho týmoví kolegové Martin Viktorín za VŠEM a Zdeněk Cyprián z ČVUT byli první v kategoriích do 86 kg a K1 do 86 kg.

Nejen Západočeskou univerzitu, ale celou Českou republiku, reprezentuje v Lodži také silný tým badmintonistů, kteří na první zápas ještě čekají. V programu Evropských univerzitních her má badminton své místo od 25. do 30. července.

Evropské univerzitní hry jsou největší multi-sportovní událostí v evropském univerzitním sportu. Konají se pod záštitou Evropské asociace univerzitního sportu EUSA. Jsou pořádány ve vybraných sportovních odvětvích. Na těchto hrách startují reprezentace univerzit jak v kolektivních, tak v individuálních sportech. Obvykle se jedná o vítěze národních akademických mistrovství.

Galerie


Foto: Česká asociace univerzitního sportu

Fakulta strojní

Pavel KORELUS

19. 07. 2022