Koordinátoři z Fakulty aplikovaných věd zahájili svoji činnost. Nabízejí pomoc se studiem

Studium Studující Univerzita

V listopadu se na Fakultě aplikovaných věd (FAV) uskutečnila historicky první schůzka koordinátorů FAV. Tým, jenž tvoří studenti druhých a vyšších ročníků bakalářského, magisterského i doktorského studia, nabízí pomoc všem studentům, kteří se potýkají se studijními záležitostmi.

Iniciátorem založení koordinační skupiny byl proděkan pro studijní a pedagogickou činnost Libor Váša. Na myšlenku ho přivedla snaha snížit počet studentů, kteří studia zanechávají, nebo je jim ukončeno, a to mnohdy jen kvůli nedostatečné orientaci ve Studijním a zkušebním řádu ZČU. Momentálně na fakultě působí šest koordinátorů a k dispozici jsou všem studentům FAV. Pomohou a poradí se studijními záležitostmi, s organizací volnočasových aktivit a událostí pro studenty, informují o důležitých termínech, stipendiích, poskytnou tipy a triky, které se jim osvědčily v jejich studentském životě. Jak s úsměvem říká jeden z koordinátorů, Jiří Novák: „Pomůžeme s čímkoli, od žádosti o stipendium až po informaci o tom, kde se dá v kampusu sehnat sekaná v housce.“

Studenti mají na výběr z několika možností, jak koordinátory v případě zájmu kontaktovat: na fakultním Discord serveru, osobně nebo na e-mailové adrese koordinatori-fav@service.zcu.cz. Pokud by se mezi studenty našli zájemci, kteří by chtěli rozšířit řady koordinátorů, rozhodně budou vítáni. Stávající tým ocení jakékoli nápady a pomoc pro zlepšení poskytovaných služeb a realizací stmelovacích událostí pro studenty. Informační schůzky koordinátorů jsou plánovány jednou měsíčně, jednou týdně je pak možné se s nimi potkat ve studovně FAV při hraní deskových her. O akcích, které koordinátoři chystají, budou studenti informování prostřednictvím Discordu, případně hromadného e-mailu. Informace naleznou také na sociálních sítích FAV.

Oblast, v níž se koordinátoři neangažují, je doučování z řad studentů FAV. To má na starosti Student Support Centre (SSC), které poskytuje podporu zejména studentům prvních ročníků, kteří mohou mít problémy s úvodními předměty, jako jsou matematika, informatika nebo mechanika. Kontakt na SSC je uveden na webových stránkách fakulty.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Martina Batková

30. 11. 2022