Konference Hry 2023 – aplikace a výzkum připomněla i 75 let Fakulty pedagogické

Sport Studium Zaměstnanci

Velký úspěch měl na 15. ročníku workshop Michala Ježdíka a Slavomíra Lenera, kteří hovořili o pohybovém talentu v širším kontextu.

Centrum tělesné výchovy a sportu Fakulty pedagogické ZČU zorganizovalo 13. a 14. dubna v Úborsku již 15. mezinárodní konferenci akademických pracovníků a pracovnic vysokých škol vzdělávajících studenty v různých studijních programech v oblasti tělesné výchovy a sportu. Konference se konala po 30 letech od prvního ročníku a zároveň v rámci oslav 75. výročí založení Fakulty pedagogické. Zahájil ji děkan Pavel Mentlík.

S nadsázkou lze říci, že přes čtyři desítky účastníků a účastnic, z nich téměř polovina zahraničních, prokázaly, že mají „hráčské srdíčko“, a po pěti letech distančního setkávání se rády vrátily k prezenční formě.

Kromě jednání v tradičních sekcích zaujalo přítomné téma workshopu Pohybový talent v širším kontextu aneb Od žáka k mistrovi, který vedli odborníci s reprezentačními hráčskými a trenérskými zkušenostmi Michal Ježdík a Slavomír Lener. Účastníci ocenili vedle odborné úrovně jednání v sekcích také příjemnou pracovní atmosféru a již nyní vyjádřili zájem o účast na 16. konferenci v roce 2025.

Galerie


Děkan Fakulty pedagogické Pavel Mentlík.

Workshop s Michalem Ježdíkem a Slavomírem Lenerem.

Fakulta pedagogická

Jaromír Votík

20. 04. 2023