Seminář představí evropská partnerství jako zdroj financování i vlivu v oblasti výzkumu a inovací

International Seminář Věda

Projektové centrum ZČU pořádá další ze série seminářů nejen pro zaměstnance i zaměstnankyně Západočeské univerzity, ale také pro veřejnost.

Evropská partnerství jsou součástí rámcového programu EU na podporu výzkumu a inovací. Tvoří významný doplněk programu Horizont Evropa, podílejí se zásadní měrou na nastavování parametrů a směřování evropské politiky podpory výzkumu a prostřednictvím grantových výzev rozdělují nemalou část financí, které Evropa koordinovaně investuje do VaI. Přesto se jedná o nástroje, jejichž využití ze strany české výzkumné komunity není optimální.

Cílem semináře Evropská partnerství: Zdroj financování i vlivu v oblasti výzkumu a inovací, který se bude konat 17. 5. 2023 od 9:00 hod. v budově Fakulty strojní ZČU, je přiblížit zúčastněným krajinu evropských partnerství a menších nástrojů doplňujících program Horizont Evropa. Zúčastnění tak získají orientaci v celém prostoru komunitárních programů EU na podporu výzkumu a inovací, včetně menších, ale z hlediska výzkumu zajímavých iniciativ, jakými jsou například program Občané, rovnost, práva a hodnoty, Výzkumný fond pro uhlí a ocel aj. Cílem je podpořit schopnost vyhledávat a budovat příležitosti financování výzkumu ve spletité struktuře evropských partnerství a méně známých evropských programů, vedle hlavního pracovního programu, kterým je Horizont Evropa.

V rámci akce se zúčastnění seznámí s novým Grantovým kalendářem Projektového centra, který usnadní včasný přístup k informacím o chystaných výzvách. Dozvědí se způsoby, jak efektivně využít evropských partnerství, zapojit se a ovlivňovat jejich činnost a získávat klíčové informace o grantových příležitostech, které nabízejí. Součástí semináře bude tradičně i představení nejdůležitějších novinek z oblasti programu Horizont Evropa a aktualizovaného Průvodce ZČU projektovou žádostí Horizont Evropa.

Na akci se registrujte nejpozději do pondělí 15. 5. 2023 prostřednictvím registračního formuláře.

Program naleznete níže.


Akce je podpořena z projektu Poradenské centrum pro mezinárodní spolupráci ve VaVaI.

Galerie


Projektové centrum

Lucie Benešová

25. 04. 2023