Civilistický pábitel je letos z Plzně

Univerzita Úspěchy Věda

V pátek 28. dubna se na Právnické fakultě Univerzity Karlovy uskutečnil V. ročník mezinárodní soukromoprávní doktorandské konference Civilistické pábení, tentokrát s tématem Rodina a dítě v civilním právu.

V rámci konference, již pořádá katedra občanského práva, vystoupili vedle zvaných významných představitelů oboru také doktorandi v zásadě napříč všemi právnickými fakultami v České republice, kteří prezentovali svou dosavadní tvůrčí činnost.

Došlo také na vyhlášení ceny Civilistický pábitel za nejlepší přednesený příspěvek. V letošním roce ji po tajném hlasování všech vystupujících a pořadatelů získal Martin Štika, doktorand katedry občanského práva Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni. V příspěvku s názvem Dopady exekucí do rodinných vztahů se zabýval právními a praktickými aspekty exekuce na výživné, přičemž představil i svůj návrh de lege ferenda stran rozšíření pravomocí exekutora při vymáhání dlužného výživného na nezletilou osobu, a aspekty mobiliární exekuce a jejího dopadu na třetí osoby, jako jsou vlastník objektu a rodinní příslušníci povinných.

Galerie


Fakulta právnická

Vilém Knoll

09. 05. 2023