Run for ProCit běželi i studující sportovci a sportovkyně z programů UNIS a Western Stars

Sport Studující Veřejnost

Sedmý ročník charitativního běhu se konal poslední dubnový víkend. Studentky a studenti Západočeské univerzity v Plzni nemohli na startovní čáře chybět,

Adéla Nováková, Anna Suráková, Linda Suchá a Josef Adámek za stipendijní program UNIS ZČU, Jakub Rež za tým Western Stars Pilsen. To jsou studentky a studenti Západočeské univerzity v Plzni, kteří se v sobotu 29. dubna v Borském parku zúčastnili už sedmého ročníku charitativního běhu Run for ProCit. Akce se koná každoročně u příležitosti Světového dne porozumění autismu, pořádá ji sdružení ProCit, které poskytuje služby a aktivity rodinám dětí s poruchou autistického spektra.

Do Borského parku přišli akci podpořit sportovci, známé osobnosti a zástupci široké veřejnosti, patronem letošního ročníku Run for ProCit byl muzikálový herec, zpěvák a tanečník DJKT Pavel Klimenda.

„Velké díky patří také univerzitním sportovcům z projektu UNIS, který na ZČU podporuje duální kariéru vysokoškolských sportovců. Adéla Nováková, reprezentantka v běžeckém lyžování rozběhla 5 kilometrů a atlet, skokan Josef Adámek rozběhl 2 kilometry. ProCit podpořili svou účastí i vojáci z neziskovky Příbram Falcons,“ poděkovala zúčastněným Irena Vítovcová, předsedkyně Občanského sdružení ProCit. Přispět na dobrou věc přišlo i mnoho neběžců, kteří akci podpořili chůzí, účastí na doprovodném programu nebo koupí drobných předmětů s logem sdružení.

Dvou- a pětikilometrový běh absolvovalo 249 běžců, dětského běhu se zúčastnilo na stovku dětí. Výtěžek z celé akce poputuje na realizaci vzdělávacích, sportovních a relaxačních pobytů pro děti s poruchou autistického spektra a jejich rodiny.

Stipendijní program UNIS, který podporuje duální kariéru sportovně nadaných studentek a studentů, na ZČU administruje Centrum tělesné výchovy a sportu Fakulty pedagogické. 

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

05. 05. 2023