ZČU a OTH Amberg-Weiden společně uspořádali již třetí Česko-německý Staff Week

International Univerzita Zaměstnanci

Na konci května proběhl na ZČU třetí Česko-německý Staff Week, kterého se zúčastnilo 20 zástupců ze 16 různých institucí. Přijeli zástupci partnerských univerzit, ale i noví potenciální partneři.

V týdnu od 22. května do 26. května pořádala International Office ZČU spolu s německou OTH Amberg-Weiden již třetí Česko-německý Staff Week, letos s tématem Think Positive: Challenges for the future. Pro účastníky a účastnice společně připravili pestrý program, který zahrnoval tři dny v Plzni na ZČU a dva dny v Německu. Na letošní Staff Week přijeli zaměstnanci z partnerských univerzit, jako jsou například francouzská Université de Limoges, turecká Cukurova University a italská Universita di Catania, ale i noví potenciální partneři, například z francouzské univerzity ECAM Rennes nebo finské University of Jyväskylä.

Staff Week v pondělí slavnostně zahájila vedoucí kanceláře International Office Jana Ovsjanniková. V rámci dopoledního programu všichni postupně představili své univerzity a poté měli možnost setkat se s několika zástupci fakult ZČU a probrat s nimi možnosti spolupráce. V úterý byly na programu čtyři prezentace: Our experience with Credit Mobility, Challenges faced by Erasmus students, Refugees and their support, Helping others, we help ourselves. Odpoledne následovala prohlídka Plzeňského Prazdroje a centra Plzně.

Ve středu pokračoval Staff Week v Ambergu na OTH Amberg-Weiden, kde se konal celodenní kurz Resilience Training, po němž následovala prohlídka města. Čtvrteční ráno začalo na univerzitě ve Weidenu, kde všechny přivítal viceprezident OTH Amberg-Weiden, Ulrich Müller. Poté bylo pro účastníky připravené World Café na témata Challenges when implementing an international Master Programme, Exchange semester for Masters, goals, motivation and possibilities, Intellectual property and data security at HEI. Čtvrteční večer zakončila akce Bavarian Evening, společná večeře s tradiční bavorskou hudbou. V pátek dopoledne proběhlo zhodnocení celého Staff Weeku a pak už nezbylo než se rozloučit a popřát všem šťastnou cestu zpátky domů.

Více o Česko-německém Staff Weeku najdete na stránkách International Office ZČU.

Galerie


International Office

Monika Mundilová

01. 06. 2023