Konference Učitel IN představí moderní metody výuky pomocí IT technologií

Setkání učitelů, studentů a všech, kteří mají zájem o problematiku smysluplného využití ICT ve vzdělávání, se uskuteční v sobotu 8. října  v prostorách plzeňského Centra robotiky v Cukrovarské ulici.

Na účastníky konference čekají prezentace zaměřené na sdílení dobré praxe, v nichž nahlédnou problematiku ICT ve vzdělávání z různých úhlů. Seznámí se s aplikacemi a aktivitami, které se osvědčily ve výuce žáků se specifickými vzdělávacími potřebami. V Centru robotiky budou mít ideální příležitost blíže poznat práci s roboty, drony a robotickými stavebnicemi. Budou rovněž diskutovat o výuce cizích jazyků s využitím technologií a projektech mezinárodní spolupráce. Dozvědí se, jak může probíhat výuka s Google Cardboard a využitím aplikací pro virtuální či rozšířenou realitu. Vyzkouší si také Kolo iPadagogiky, praktickou metodickou pomůcku pro efektivní využití technologií ve výuce. Stejně jako loni, i letos si účastníci budou moci vybrané vzdělávací technologie vyzkoušet osobně na několika workshopech.

Konferenci Učitel IN připravila Západočeská univerzita v Plzni ve spolupráci s městem Plzní, Domem digitálních dovedností a Centrem robotiky. Více informací na stránkách konference.

Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

05. 10. 2016