Vlčí máky pro válečné veterány. ZČU opět pomůže Paměti národa

Spolupráce Univerzita Veřejnost

Už potřetí se Západočeská univerzita přidává k charitativní sbírce. Květy vlčích máků letos seženete na osmi místech v kampusu i v centru Plzně.

Studentky, studenti, zaměstnankyně i zaměstnanci Západočeské univerzity mohou během celého listopadu opět pomoci Paměti národa. ZČU se totiž po roce znovu připojí k charitativní sbírce, již tato organizace pořádá u příležitosti Dne válečných veteránů 11. 11.

Za příspěvek 50 Kč nebo více si tedy opět můžete připnout kvítek vlčího máku, a podpořit tak přímou pomoc veteránům a dalším bojovníkům za svobodu prostřednictvím Centra pomoci Paměti národa. Výtěžek sbírky Paměti národa také pomůže jejich příběhy dokumentovat a zachovat pro příští generace. 

V kampusu ZČU na Borech najdete kasičky od 1. listopadu ve vestibulu rektorátu, na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara a také v Univerzitní knihovně, ve městě pak v Pedagogické knihovně na Klatovské třídě, v Knihovně zdravotnických studií v Sedláčkově ulici, ve Filozofické a právnické knihovně v sadech Pětatřicátníků, v coworkingovém centru Kulturka v Sedláčkově ulici a v Galerii Ladislava Sutnara v Riegrově ulici.

Od 7. do 11. listopadu vyšle Paměť národa dobrovolnické týmy s kasičkami také do ulic. Sbírku ovšem podpořit i kdykoliv během roku, například platbou online nebo nákupem nákupem v e-shopu Paměti národa.

ZČU se ke sbírce připojuje už potřetí. Vloni na konto Paměti národa vybrala 6864 Kč.

Všem, kteří přispějí, děkujeme!

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

31. 10. 2023