Seznámit se, inspirovat se a najít společná témata – Univerzita Hradec Králové na návštěvě ZČU

Hosté Spolupráce Univerzita

Sotva začal nový akademický rok, vedení Univerzity Hradec Králové (UHK) a vedení Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) uspořádaly neformální setkání s cílem vyměnit si zkušenosti. Rektor UHK Jan Kříž a jeho tým jsou ve funkci od 1. července 2024. ZČU byla třetí zastávkou jízdy po spřátelených VŠ.

Univerzita Hradec Králové, která má čtyři fakulty a přibližně šest tisíc studentů, má od začátku července nové vedení. Rektorem se stal fyzik Jak Kříž. Spolu se svým týmem navštívil v pondělí 23. září Západočeskou univerzitu v Plzni. 

Západočeská univerzita je sice s devíti fakultami a dvanácti tisíci studenty větší než ta královéhradecká, nicméně společných témat a zkušeností k výměně našly hned několik. Hlavním cílem bylo mimo jiné vzájemné obohacení univerzitních přístupů k výuce, výzkumu a správě vysoké školy obecně. 

Rektor UHK, který je původním zaměřením fyzik, a rektor ZČU, odborník na matematiku, se po oficiálních jednáních v neformální atmosféře a na základě společného zájmu o technické a přírodovědné obory dohodli na návštěvě výzkumného centra NTIS na Fakultě aplikovaných věd ZČU, kde se zaměřují na pokročilé technologie a inovace. Tato návštěva byla dalším krokem k prohloubení spolupráce mezi oběma univerzitami.

Galerie


Celouniverzitní

Andrea Čandová

23. 09. 2024