Sound Laboratory

11  -  31 Červenec - Srpen

11. července, 19:00 - 31. srpna, 15:00

Galerie Ladislava Sutnara, Riegrova 11, Plzeň

Absolventi Veřejnost Výstava

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara srdečně zve na výstavu zvukového umění – experimentů a interakce, která bude v Galerii Ladislava Sutnara slavnostně otevřena ve čtvrtek 11. července netradičně v 19:00 hodin.

Vstup: volný
Více informací na https://www.facebook.com/sutnarka.GLS

Skupinová výstava Sound Laboratory spojuje nastupující generaci umělců a umělkyň ze Sutnarky, jejichž autorské zkoumání se zabývá zvukem a naším vnímáním zvuku. Projekt vybízí návštěvníky k tomu, aby interagovali a experimentovali se zvukovými instalacemi a aby se sami stali součástí neustále se proměňující zvukové krajiny.

Všechna díla v Sound Laboratory jsou autonomní, ale po oživení mění celistvou akustickou ekologii výstavního prostoru. Některá oscilují mezi nekonvenčním hudebním nástrojem a uměleckým objektem, jiná zkoumají hranice mezi konceptuálním šperkem a sound artem. Další díla pomocí přírodních živlů, jako je voda, v kombinaci s technologiemi vytvářejí unikátní zvukové vjemy. Instalace nabádají k tomu, aby návštěvníci jednotlivé zvuky zkoumali a interagovali s nimi v jejich surové nebo pozměněné podobě, aby hledali jedinečné způsoby, jak je prožívat, nebo vytvářeli nepředvídatelné melodie. Výstupy se v prostorách galerie mísí a vrství – stejně jako v běžném životě, kde zvuk není nikdy izolovaný. 

Vystavující: Michaela Barochová, Barbora Burianová, Richard Fahrner, Karolína Hanková, Anežka Hlinková, Vladislav Krugliankin, Ondřej Líbal, Iullia Sysoltseva, Eliška Thielová

Kurátoři: Jan Van Woensel & Barbora Burianová

Výstava Sound Laboratory nabízí veřejnosti interaktivní zážitek, který se tematicky pojí s velkou skupinovou výstavou [Anti-]Sound [Post-] LanguageGalerii města Plzně.

 

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Thomayer Opatrná

11. 07. 2024, 19:00


17  -  18 Září

Kampus ZČU, Kulturka ZČU


Celouniverzitní

17. 09. 2024

23 Září

Co-workingovém centrum Kulturka


Fakulta filozofická

23. 09. 2024, 10:00

27 Září

kampus Západočeské univerzity v Plzni


Celouniverzitní

27. 09. 2024

02 Prosinec

Praha. Akademie Věd


Celouniverzitní

02. 12. 2024, 10:00