Když na hokej, tak s plyšákem

Ve středu 6. prosince v 17:45 hodin se v plzeňské Home Monitoring Aréně strhne nejen hokejová bitva mezi Akademiky a pražskými Engineers, ale fanoušci by se měli připravit také na Plyšákovou bouři. Tak se jmenuje již tradiční předvánoční akce, jejímž prostřednictvím chtějí Akademici získat hračky pro dětské oddělení Fakultní nemocnice Plzeň. Kdo přinese na stadion plyšovou hračku, bude mít vstup zdarma.

Akademici, kteří jsou v Evropské univerzitní hokejové lize (EUHL) aktuálně šestí, se postaví proti čtvrtým Engineers. Při posledním utkání ve středu 29. listopadu v Domažlicích Akademici deklasovali polský tým KTH Krynica 12:6. KTH Krynica je však v tabulce EUHL až na dvanáctém místě. Engineers budou tvrdším oříškem. „Engineers zatím letošní sezónou procházejí jako po másle. Naposledy porazili silné Diplomats Pressburg 10:1 a vezou se na vítězné vlně,“ říká Filip Malota, spoluzakladatel a hráč Akademiků. 

Diváci se tak mohou těšit na napínavé utkání, při kterém navíc ledovou plochu zasypou plyšoví mazlíčci. Proběhne totiž čtvrtý ročník Plyšákové bouře. Pravidla jsou jednoduchá. Fanoušci, kteří přijdou na středeční utkání s plyšovou hračkou, nebudou muset platit vstupné. Po prvním gólu vstřeleném do branky Engineers hodí diváci plyšáky na led. Hráči je posbírají a předají dětem ve Fakultní nemocnici Plzeň. Před dvěma lety zaplnilo led na 500 plyšáků, vloni to bylo rekordních 900 plyšových mazlíčků.

„Pozvěte kamarády, přátele, přítelkyně a pojďme společně udělat dětem v nemocnici hezké Vánoce!“ vyzývá jménem Akademiků Filip Malota.

Hokejový tým Akademici Plzeň tvoří studenti Západočeské univerzity v Plzni a Lékařské fakulty UK v Plzni. V Evropské univerzitní hokejové lize hraje od roku 2014.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

01. 12. 2017