Studenti Fakulty aplikovaných věd se setkali v Papírně

Koncert Studující Zaměstnanci

FAV Union - takový název dali studenti Fakulty aplikovaných věd (FAV) akci určené k vzájemnému neformálnímu setkání, která se konala ve středu 7. listopadu v Café Papírna.
Organizace FAV Union se ujal student doktorského studia na katedře informatiky a výpočetní techniky FAV Jakub Sido. Důvodem bylo právě přání studentů setkat se v neformálním prostředí, a to nejen mezi sebou, ale i s dalšími členy akademické obce. To vše s cílem lépe se poznat, popovídat si a třeba sdílet zkušenosti týkající se studia na FAV.

"Kouzelník avizovaný v pozvánce sice nakonec nedorazil, zato se však celým večerem linula živá hudba v podání absolventů naší alma mater, z nichž někteří na ZČU dále pracují," okomentoval průběh akce Jakub Sido. Účastníci FAV Union tak měli možnost nejen diskutovat o nejrůznějších tématech, ale také si naživo poslechnout pop-rockové hity v podání kapely, ve které vystoupili přímo lidé z FAV. Složení bylo následující: Anna Habernalová (zpěv), Robert Zemčík (sólová kytara a zpěv), Dominik Tomášek (doprovodná kytara a zpěv), Kamil Ekštein (bicí) a Petr Janda (basa).

Prostory zaplnila podle organizátorů téměř stovka hostů, kteří hlasitě aplaudovali. Sami dokonce dobrovolně přispěli na profesionální ozvučení. "Účast byla překvapivě hojná, a to i přesto, že na nedalekém stadionu ve Štruncových sadech ve stejné době probíhal historický fotbalový zápas Viktorky s jedním z nejlegendárnějších evropských týmů - s bílým baletem. Snad můžeme říct, že narozdíl od zmíněného sportovního klání, se naše akce plně vydařila. Věříme, že se za rok v podobném duchu opět setkáme," shrnuje Jakub Sido.


Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Šárka Stará

13. 11. 2018