ZČU připravuje krajskou jazykovou soutěž Kontext

Soutěž Spolupráce Studující

On-line soutěž v porozumění odbornému anglickému textu je určena studentům středních škol v Plzeňském kraji. Registrace už skončila, k 15. lednu přihlásilo dvacet pět škol celkem 950 žáků.
Na přípravě soutěže Kontext spolupracuje Oddělení Celoživotního a distančního vzdělávání, Ústav jazykové přípravy ZČU a Odbor školství, mládeže a sportu Plzeňského kraje. Soutěžící prověří texty z různých oblastí a oborů, jejichž propojujícím tématem bude tentokrát planeta Země. On-line soutěž začne 4. března 2019 a každé březnové pondělí pak organizátoři zpřístupní studentům texty a testy, vždy na pět dní.

Soutěž má pět kategorií, schopnosti při ní poměří studenti gymnázií 1. - 2. ročníku (kvinty a sexty víceletých gymnázií), studenti gymnázií 3. - 4. ročníku (septimy a oktávy víceletých gymnázií), žáci středních odborných škol a učňovských oborů s maturitou (1. - 2. ročník), žáci středních odborných škol a učňovských oborů s maturitou (3. - 4. ročník) a v poslední kategorii pak žáci středních odborných učilišť. "Finále soutěže se uskuteční 4. dubna 2019 od 9 hodin v prostorách Ústavu jazykové přípravy a součástí finálového dne bude také exkurze do laboratoří Západočeské univerzity v Plzni,” dodává za organizační tým Viktor Chejlava.


Celouniverzitní

18. 01. 2019