28. reprezentační ples ZČU roztančil Měšťanskou besedu

Studující Univerzita Zaměstnanci

Tradiční ples Západočeské univerzity přilákal více než čtyři stovky návštěvníků. Hlavní hvězdou letošního ročníku byla muzikálová herečka a zpěvačka Monika Absolonová.
Waltz č. 2 Dmitrije Šostakoviče, členky a členové Taneční školy Standardklub Praha a jejich finálová formace Mistrovství České republiky plesových choreografií 2018 zahájili letošní Reprezentační ples Západočeské univerzity v Plzni. Konal se už poosmadvacáté a v pátek 22. března opět zval do secesně vyzdobených prostor Měšťanské besedy.

Více než čtyřem stovkám návštěvníků hrála po celý večer k tanci i poslechu hudební skupina Cover Gang, s níž vystoupila i zpěvačka Soňa Hanzlíčková Borková, členka Divadla J. K. Tyla nominovaná v roce 2012 na cenu Thálie. Hlavní hvězdou večera nicméně byla její kolegyně, muzikálová herečka a zpěvačka Monika Absolonová, která si tanečníky a diváky kromě zpěvu získala i svojí bezprostředností.

Zatímco hlavní sál patřil především tanečnímu reji, kde během večera došlo i na výuku swingu pod dohledem plzeňského Tanečního studia Swingtangl, zval Primátorský salonek na komornější posezení za zvuku cimbálu a houslí. V neposlední řadě bylo živo také v prostoru diváckých šaten, kam větší i menší skupiny návštěvníků lákaly fotokoutky.

Půlnoční vystoupení se uskutečnilo v režii studentek ZČU, které nacvičily pohybovou skladbou Cirkus, potom pódium opět patřilo hudbě a parket velkého sálu tanci.

Fotografie z 28. reprezentačního plesu ZČU si prohlédněte na facebooku ZČU.

Video


Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

25. 03. 2019