Studentům a zaměstnancům ZČU nabízí Škoda FIT půlmaraton opět slevu

Spolupráce Sport Univerzita

O sto korun levnější startovné budou mít ti, kteří se zaregistrují se speciálním kódem. Čtvrtý ročník závodu vypukne 29. září.

Přesně za pět měsíců, v neděli 29. září, bude Plzeň opět patřit běžcům. Na náměstí Republiky odstartuje už čtvrtý ročník závodu Škoda FIT půlmaraton, jehož trať provede běžce centrem města, areálem Škoda, Borským parkem i podél Radbuzy. Studenti a zaměstnanci Západočeské univerzity mohou opět využít slevu 100 Kč ze startovného. Jak ji získat? Stačí při registraci na webu Škoda FIT zadat slevový kód 100UNI19.

Necítíte se na celý půlmaraton? Nevadí, sestavte společně s kamarády tým a zaběhněte si štafetu na 4 x 5 km nebo 2 x 10 km.

Pokud plánujete zúčastnit se Škoda FIT půlmaratonu 2019, máte navíc možnost si zatrénovat zdarma a pod dohledem profesionálů. Můžete totiž dorazit na některý z tréninků Běhám se Škoda FIT. Ve středu 22. května se uskuteční speciální lekce pod vedením zkušeného trenéra Jiřího Maška, která bude zaměřená na běhání v terénu. Sraz je na parkovišti u Velkého Boleveckého rybníka.

Jiří není jen trenér, ale i uznávaný vodič největších závodů v tuzemsku i zahraničí, a  Škodovka letos v rámci projektu Škoda FIT uspořádá dvouhodinové běžecké lekce, které povede právě on. Další tréninky jsou v plánu na 26. června a 11. září letošního roku, vždy půjde o středy v čase od 18 do 20 hodin. Aktuální informace bude vždy možné najít na facebookovém profilu a webových stránkách projektu Škoda FIT. „Náplň tréninků bude vedle přípravy na škodovácký půlmaraton zahrnovat i další oblasti. Zaměříme se například na běh v terénu, dvě lekce se pak odehrají na atletickém stadionu, kde využijeme tartanové dráhy,“ přibližuje Jiří Mašek. „Vedle samotných tréninkových bloků bude čas i na individuální dotazy, podíváme se i na takové oblasti, jako jsou otázky výživy, prevence zranění, správné regenerace či psychologie a motivace,“ slibuje Jiří Mašek.

Běžci si mohou ke startovnému tradičně objednat i stylové funkční tričko v pánské a dámské variantě.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

29. 04. 2019