Dětská univerzita Fakulty pedagogické letos rozdávala diplomy dvakrát

Absolventi Další vzdělávání Univerzita

Při slavnostní promoci ve čtvrtek 27. června převzalo diplom 35 úspěšných absolventů. Tubusy jim předali prorektorka pro studijní a pedagogickou činnost Blanka Šedivá a děkan Miroslav Randa.

Dětská univerzita Fakulty pedagogické ZČU, která žáky základních škol a gymnázií seznamuje s životem vysokoškoláků, se koná od roku 2014, ale letos přesto zažila premiéru.  V tomto akademickém roce se totiž uskutečnila dvakrát. Úspěšní absolventi dostávali diplomy nejen v zimním, ale také v letním semestru.

Malí studenti Dětské univerzity se v letním semestru scházeli od 11. dubna do 13. června. Jedenkrát týdně navštěvovali přednášky a workshopy z fyziky, matematiky, chemie, technické výchovy, výpočetní techniky, pedagogiky, anglického, německého i českého jazyka, hudební kultury, tělesné kultury, psychologie, biologie, výtvarné kultury a historie. Výuku hostily budovy Fakulty pedagogické ve Veleslavínově ulici a na Klatovské třídě. Žáci tak zblízka poznali vysokoškolské prostředí, ale především si mohli vyzkoušet mnoho pokusů a tvůrčích aktivit, jejichž prostřednictvím získali řadu nových znalostí a dovedností.

Při slavnostní promoci ve čtvrtek 27. června převzalo diplom 35 úspěšných absolventů. Tubusy jim předali prorektorka pro studijní a pedagogickou činnost Blanka Šedivá a děkan FPE Miroslav Randa.

"Jsem velmi ráda, že tady dnes s vámi jsem. Chtěla jsem totiž poznat, jak vypadají průkopníci, kteří opustili svoje třídy a vydali se objevovat pro ně neznámá a neprobádaná území na univerzitě. Dozvěděli jste se mnoho nových informací a poznatků, naučili jste se vytrvat a nebát se, neutéct při prvním problému, ale i spolehnout se na pomoc druhých. Věřím, že až přijde ten správný čas a vy se stanete studenty Západočeské univerzity, budete se u nás cítit už jako doma," říkala dětem prorektorka Blanka Šedivá.

„Účastí na dětské univerzitě jste prokázali zvídavost, chuť objevovat a schopnost přijímat vše nové. To je pro váš život mnohem důležitější než vstřebání ohromného množství poznatků," ocenil děkan Miroslav Randa.

S děkovným projevem vystoupila i jedna z žákyň: "Po první hodině jsem byla nadšená a na každou další přednášku jsem se velmi těšila," popisovala své dojmy aule zaplněné spolužáky a jejich rodinami.

Galerie


Fakulta pedagogická

Pavel KORELUS

28. 06. 2019