NTC realizovalo mezinárodní workshop o fotoemisi

Konference Univerzita Věda

Cílem workshopu bylo posílit vytváření mezinárodní spolupráce výzkumníků zaměřených na teorii a na experimentální měření.

V rámci projektu CEDAMNF, řešeného ve vysokoškolském ústavu NTC, se minulý týden úspěšně uskutečnil již třetí mezinárodní workshop CSPES 2019 cílený na fotoemisi se zaměřením na elektronovou mikroskopii.

Této prestižní akce, která se konala ve Vysokých Tatrách na Štrbském plese, se zúčastnilo zhruba 100 špičkových vědeckých a výzkumných pracovníků v oblasti aplikované fyziky z celé Evropy. V rámci vyzvaných přednášek se představily takové osobnosti jako Jan Rusz (Uppsala University, Švédsko), Mauro Fanciulli (Université de Cergy-Pontoise, Paříž, Francie), Karol Hricovini (Université de Cergy-Pontoise, Paříž, Francie), Juraj Krempaský (PSI, Villigen, Švýcarsko) a Mariana Klementova (FZU AVČR, Praha, ČR).

Cílem workshopu bylo posílit vytváření mezinárodní spolupráce mezi výzkumníky zaměřenými na teorii a na experimentální měření. Značný prostor byl věnován také vývoji a aplikacím experimentálních technik i teoretických metod v oblasti elektronové vlastnosti materiálu. Takováto vzájemná setkání posilují společné úsilí výzkumníků, zaměřené na porozumění základním principům zapsaným v elektronové struktuře materiálů. 

Galerie


Nové technologie - výzkumné centrum

02. 07. 2019