Univerzita třetího věku učí, jak cvičit doma. Přidat se může každý

Spolupráce Univerzita Veřejnost

Nejen senioři mohou doma zlepšovat svoji fyzickou kondici. Univerzita třetího věku ZČU bude videa zveřejňovat během srpna i září a kromě cvičení dojde také na základy sebeobrany.

Nápad zveřejnit na svém YouTube kanálu a na facebooku cvičební a motivační videa pro každého dostali na Univerzitě třetího věku Západočeské univerzity v Plzni během jarní koronavirové pandemie. Posluchači tehdy museli stejně jako lektoři zůstat doma, vzdělávat se online a chyběl jim pohyb. Videa ovšem najdou uplatnění kdykoliv.

Videí bude celkem šestnáct, Univerzita třetího věku zatím publikovala čtyři v délce od 21 do 24 minut. Zacvičit si podle nich může kdokoliv, nejen senioři. Jsou k tomu potřeba běžné pomůcky jako cvičební podložka, míč nebo židle. "Zveřejňování videí bude pokračovat během srpna a září. Cvičebních bude celkem devět, další čtyři se budou věnovat dýchacím technikám a tři videa seznámí diváky se základy sebeobrany," říká vedoucí Univerzity třetího věku Magdalena Edlová s tím, že na výrobu spotů finančně přispělo město Plzeň.

Univerzita třetího věku působí na Západočeské univerzitě už od roku 1992. Studium je součástí celoživotního vzdělávání a je určeno seniorům a lidem ve třetím stupni invalidního důchodu, kteří mají zájem rozšiřovat své znalosti a udržovat svoji duševní aktivitu. Právě teď jsou v plném proudu zápisy na nadcházející akademický rok.



Video


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

07. 08. 2020