BoostUp night - soutěž projektů i podzimní tradice

Spolupráce Transfer Univerzita

Inovační podnikatelský klub BoostUp nezahálel ani v době covidové a zorganizoval další ročník soutěže studentských projektů BoostUp night vol. 2, který se stal vyvrcholením akceleračního programu LevelUp. Akce se konala v plzeňské Papírně a díky streamu ji mohli diváci vidět živě prostřednictvím kanálu Youtube. Jak soutěž dopadla a kdo se stal vítězem druhého ročníku?


Večer odstartoval moderátor Jiří Chroust losováním pořadí, ve kterém následně soutěžící prezentovali své projekty. Před začátkem soutěže jsme na pódiu přivítali loňského účastníka Jaromíra Uxu, který tehdy se svým projektem Anny Carmat skončil na druhém místě.

Projekty hodnotila odborná porota, kterou tvořili profesionálové z podnikatelského světa. Jednalo se o zástupce institucí podporujících začínající podnikatele nebo pomáhajících start-upům vyhledat vhodné angel-investory. Na prezentaci dostal každý projekt pět minut a dalších pět minut patřilo porotě ke kladení doplňujících otázek.

Jmenovitě do poroty usedla Anna Čudáková, projektová manažerka a zástupkyně SIT Port, kde podporují zejména technické nadšence. Vedle ní zasedl Tomáš Chmelík, zástupce regionální agentury na podporu podnikání CzechInvest. Za Beneš&Michl, grafickou a webovou agenturu, usedl do poroty Jakub Michl, jenž zároveň zastupoval i svou společnost Patentoid, zajišťující ochranné známky. Posledním porotcem byl Jakub Domitra ze společnosti Busyman, kde pomáhají start-upům propojit se s potenciálními investory.

Před vyhlášením vítěze letošního ročníku vyzpovídal moderátor dalšího hosta, nikoho jiného než samotného zakladatele úspěšného překážkového závodu Predator Race Michala Dlouhého. Diváci a posluchači mohli slyšet, jak se zrodil sen o vytvoření extrémního překážkového závodu, který by konkuroval americkým obdobám. A aby to vítězové neměli moc jednoduché, věnoval jim Michal účast zdarma na některém ze série závodů.

Po napínavém souboji o vítězství, do něhož se aktivně zapojili i diváci prostřednictvím online hlasování, se jednoznačnými vítězi stali kluci s projektem Rychlovka. Jejich projekt zajišťuje jednorázové brigády s možností výplaty ihned. Obrovská gratulace tedy patří studentům Západočeské univerzity, jmenovitě Vláďovi Kvardovi z Fakulty ekonomické a Martinu Ottovi z Fakulty aplikovaných věd.

Na druhém místě se umístila sdílená knihovna Social Readers, již do soutěže přihlásili studenti střední školy Martin Fau a Patrik Vácal. Jejich projekt mimo jiné sdružuje komunitu vášnivých čtenářů, kteří si tak vzájemně mohou sdílet různé recenze a doporučení.
Třetí místo obsadil projekt Red pill effect Dominika Koloucha a Honzy Lukáče, jehož cílem je vzdělávat lidi nejen v oblasti finanční gramotnosti.
S Dominikem jsme se mohli na pódiu potkat ještě jednou, a to v rámci projektu Catering pana Fogga, který vede společně s Evou Koreisovou. S jejich gastronomickým orchestrem, který v soutěži obsadil čtvrté místo, se mnozí již mohli setkat na spoustě akcích.

Cílem soutěže je podpořit studenty v cestě za budováním vlastního podnikání, pomoci jim rozvíjet jejich projekty, seznámit je s odborníky a institucemi podporující podnikání. Chceme změnit vnímání univerzity jen jako cesty k dosažení titulu. Ukázat, že nejlepší dobou začít pracovat na svých projektech je právě doba studií.

Na BoostUp night je krásné to, že prakticky není poražených. Každý jeden projekt má svou cestu, po které se může vydat. Proto patří gratulace všem zúčastněným za jejich píli v přípravě a odvahu stoupnout si na pódium a prezentovat svůj podnikatelský záměr.

Poděkování patří všem partnerům, bez kterých by soutěž nemohla vzniknout, především Západočeské univerzitě, speciálně oddělení Transferu a smluvního výzkumu. Vítězný projekt obdržel finanční hotovost za příspěvku regionální agentury CzechInvest a vouchery na služby od společností SIT Port, Busyman, Patentoid, Beneš&Michl. Obchod se snowboardovým oblečením Horsefeathers věnoval do soutěže věcné ceny.

Odměnou pro organizátory byly pozitivní reakce ze strany soutěžících i porotců. Díky skvělé atmosféře si večer všichni užili a přáním členů klubu je navázat na ni i v následujících letech.

Další ročník akceleračního programu LevelUp startuje již na jaře 2021!

Boostup můžete také sledovat na sociálních sítích Facebook, Instagram nebo LinkedIn.

Pokud vám uniklo živé vysílání a zajímají vás studentské projekty, záznam naleznete na YouTube

#boostup #boostupzcu #vystupzdavu

Galerie


Celouniverzitní

16. 12. 2020