Rektor Miroslav Holeček dohlédl na přípravu piva určeného na zářijové Pivo s rektorem

Studující Univerzita Zaměstnanci

Oblíbená akce Pivo s rektorem se letos uskuteční 22. září. Studenti i zaměstnanci budou mít možnost ochutnat pivo z experimentálního minipivovaru Proud, který působí v prostorách zrekonstruované pivovarské elektrárny v areálu Plzeňského Prazdroje.

Rektor ZČU Miroslav Holeček zavítal ve čtvrtek 18. srpna do  minipivovaru Proud, aby dohlédl na přípravu speciální várky piva, které bude v září osobně čepovat studentům ZČU při akci Pivo s rektorem.

Stejně jako vloni ochutnají studenti zářivě zlatý ležák Ventill s jemnou chmelovou a sladovou vůní, na čepu však budou připravena i další piva z Proudu, například polotmavá IPA nebo nealko IPA Proovan.

Pivo s rektorem, při němž mají studenti i zaměstnanci ZČU nárok na dvě piva zdarma, se vloni jakožto součást oslav 30 let ZČU uskutečnilo v univerzitním kampusu, tentokrát se akce vrací do svého tradičního prostředí na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj.

Zároveň Pivo s rektorem volně naváže na festival Rok jedna, který má především novým studentům pomoci poznat Západočeskou univerzitu i město Plzeň, seznámit se s vysokoškolským prostředím, dozvědět se to nejdůležitější ohledně studia a zároveň se pobavit. 

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

18. 08. 2022