V menze teče Proud

Studující Univerzita Zaměstnanci

Západočeská univerzita navázala spolupráci s experimentálním minipivovarem.

Západočeská univerzita navázala spolupráci s experimentálním minipivovarem Proud. K obědu si tak nyní můžete dát lahvové či čepované pivo, ať už máte chuť na klasický ležák, na nealko nebo třeba na některý ze speciálů.

Podle ředitele Správy kolejí a menz Petra Jíchy se nápad zrodil při letošním ročníku Piva s rektorem, kde Proud sklízel úspěch. „Jsem rád, že jsme se s vedením pivovaru domluvili a v menze jsme mohli nejprve začít nabízet lahvová piva. Od tohoto pondělí je Proud také na výčepu,“ uvedl ředitel.

Na výčepu v menze je momentálně jedenáctistupňový světlý ležák Ventill a desetistupňový English pale ale TheMže. V chladicím boxu jsou nealko IPA Proovan, Irish dry stout Cotel, žitná IPA Soutock a další druhy. V nabídce se budou objevovat také různé sezonní limitované edice, jakou je například nyní listopadový Proovan „Proud in Movember“, z jehož každého prodaného půllitru daruje Proud 5 Kč Nadačnímu fondu Muži proti rakovině.

Pivo si mohou strávníci čepovat sami, jak bylo dosud zvykem. Pouze u příležitosti uvítání Proudu v menze se uskuteční speciální jednodenní akce, kdy budou čepovat profesionálové z Plzeňského Prazdroje. O termínu jejího konání bude Správa kolejí a menz včas informovat.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

29. 11. 2022