Úspěšní řešitelé a řešitelky krajského kola Matematické olympiády převzali na FAV ocenění

Soutěž Úspěchy

Již 72. ročník krajského kola Matematické olympiády je minulostí. Slavnostní vyhlášení hostila 13. června 2023 Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity.

Každoročně jsou na Fakultu aplikovaných věd (FAV) zváni úspěšní řešitelé a řešitelky krajského kola Matematické olympiády (MO), kteří se umístí na prvních šesti místech. Při slavnostním vyhlášení dostávají diplomy a hodnotné ceny. 

Ocenění, jejich učitelé a rodiče se letos zúčastnili exkurze do neurolaboratoře na katedře informatiky a výpočetní techniky nebo do laboratoře na katedře fyziky. Tematickými přednáškami jim přibližně hodinový program zpestřili kolegové z katedry matematiky a geomatiky a exkurzi zakončil překrásný výhled ze střechy budovy FAV.

Vyhlášení výsledků letošního ročníku se z vedení fakulty zúčastnili kromě zástupců kateder také děkan fakulty Miloš Železný a proděkan pro studijní a pedagogickou činnost Libor Váša. K přítomným dále promluvili prorektor pro tvůrčí činnost a doktorské studium Jiří Hammerbauer a předsedkyně krajské komise Matematické olympiády Naďa Kubešová, příležitost pohovořit s úspěšnými řešiteli si nenechali ujít ani mnozí členové akademické obce a Jednoty českých matematiků a fyziků v čele s předsedou její plzeňské pobočky Tomášem Kaiserem. Podporu celé soutěži, a hlavně vítězům, přišla vyjádřit také zástupkyně Odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Plzeňského kraje Ludmila Novotná. 

Oceněným gratulujeme a děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci krajského kola Matematické olympiády. Kromě nich patří dík především jejich učitelům a učitelkám, kteří je k matematice vedou a připravují, dále pedagogům z katedry matematiky, kteří pro ně připravují odborné přednášky, a v neposlední řadě rodičům.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Martina Batková, Světlana Tomiczková

22. 06. 2023