Soutěž Transfera Technology Day opět hledá nejlepší vědecké projekty určené pro komerční využití

Spolupráce Věda Veřejnost

Soutěž, kterou vloni vyhráli vědci ze Západočeské univerzity, již počtvrté propojí českou vědu s byznysovou komunitou.

Tým Fakulty elektrotechnické ZČU ve složení Vojtěch Skřivan, Ondřej Sodomka a František Mach vyhrál loňský ročník soutěže Transfera Technology Day díky projektu magneticky řízeného mikrofluidního čerpadla. Naváží letos na jejich prvenství další vědci nebo vědkyně ze ZČU?

Čtvrtý ročník Transfera Technology Day se bude konat v listopadu, vědecké projekty pro komerční využití do něj lze přihlašovat už nyní. Pořádající spolek Transfera.cz společně s agenturou CzechInvest, nadačním fondem Neuron, TAČR a dalšími partnery propojí českou vědu a svět businessu už počtvrté. „Cílem akce je pomoci získat pro vědeckovýzkumné projekty a technologie cenné informace k jejich dalšímu rozvoji. Nejlepší projekty dostanou příležitost prezentace před investory a odborníky z daného oboru,“ vysvětluje Martin Jambura z odboru Výzkum a vývoj ZČU.

Autorům či autorkám vědeckovýzkumných projektů a technologií se díky soutěži nabízí příležitost získat cenné informace a zpětnou vazbu od renomovaných odborníků z oboru. „Výzva je určena všem, kdo mají skutečný zájem výsledky VaV reálně rozvíjet nebo je komerčně zhodnotit, případně najít vhodného partnera pro spolupráci,“ dodává Martin Jambura, kterého je možné v případě zájmu kontaktovat na jambura@rek.zcu.cz.

Termín pro podání přihlášky je 10. září 2023, vyhlášení výsledků se uskuteční 21. listopadu od 10 do 16 hodin v jihomoravských Rakvicích a také online.

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

26. 06. 2023