Víkend otevřených ateliérů vpustí zájemce do zázemí Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara

Veřejnost Výstava

Hledáte inspirativní víkendový program? Navštivte Fakultu designu a umění Ladislava Sutnara, která otevírá své dveře veřejnosti v rámci Víkendu otevřených ateliérů. Ve dnech 28. a 29. září 2024 budete mít jedinečnou příležitost vyzkoušet si různé tvůrčí techniky pod vedením studentů a pedagogů.

Poslední zářijový víkend se v Plzni a okolí otevírají ateliéry talentovaných umělců, kterým bude možné nahlédnout pod ruku. I letos se tato tradiční akce zastaví také na plzeňské Sutnarce. Budete si moci prohlédnout prostory fakulty a aktivně se zapojit do řady zajímavých workshopů. V ateliéru Grafiky se seznámíte s experimentálním tiskem a tiskem z výšky. Pokud vás láká fotografie, budete mít možnost vytvořit vlastní fotogramy a portrétní snímky. Pro odvážnější je připravena velkoformátová malba v ateliéru Malby. Zájemci o moderní technologie si mohou vyzkoušet práci s green screenem ve studiu Multilab. A pokud toužíte ovládnout klasické výtvarné techniky, pedagogové vám představí základy figurální kresby podle živého modelu.

Součástí programu bude také projekce animovaných snímků vytvořených studenty ateliéru Animace. Workshopy jsou otevřené pro všechny návštěvníky bez nutnosti předchozí registrace, přičemž místa budou přidělována podle času příchodu účastníků.

Kromě interaktivních dílen můžete navštívit i dvě pozoruhodné výstavy. V Galerii Ladislava Sutnara (Riegrova 11, Plzeň) je k vidění expozice Ditta Jiřičková: Všichni jsme.., která představuje volnou tvorbu vedoucí ateliéru Grafický design a digitální média. Její hravé abstraktní kompozice čerpají inspiraci z hudby, literatury i přírodních jevů. Současně zde bude prezentován projekt Second Service, na kterém spolupracovali studenti ateliérů Grafického designu a digitálních médií a Keramického designu s firmou Český porcelán.

V galerii Inkubátor (budova Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara) pak můžete obdivovat výstavu Iron Casting, která představuje odlitky, šperky a drobné plastiky vytvořené na sympoziích Experiment litinou v Ústí nad Labem a Iron Casting v Banské Bystrici.

Víkend otevřených ateliérů se koná 28. září od 14:00 do 19:00 a 29. září od 14:00 do 18:00, Galerie Ladislava Sutnara bude otevřena v rozšířených časech od 10:00 do 19:00 v obou dnech konání akce.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Monika Bechná

21. 09. 2024