Horké léto pro termokamery NTC

Seminář Spolupráce Věda

O tom, že výzkumníci z centra Nové technologie (NTC) vytvořili snadno ovladatelnou a cenově dostupnou termokameru, která slouží jako vyučovací pomůcka pro projekt Termovize do škol, jsme již informovali. Školní termokamery však nezahálí ani v létě. Můžete se s nimi setkat v plzeňském DEPO2015, v zoo i na mnoha dětských táborech.

Poslední týden v červnu proběhl na Církevním gymnáziu Plzeň workshop pro učitele, který byl zaměřený na využití termokamer ve výuce. „Kromě hojné účasti nám byla odměnou i spousta nových podnětů pro další práci,“ říká Vladislav Lang z oddělení Termomechaniky technologických procesů.

Výtvarník Jan Jáchym využil termokamery pro instalaci na festivalu BLIK BLIK V DEPO2015. S jejich pomocí můžete oživit záhadnou Dívku s kyticí až do 23. srpna 2020.

Zaměstnanci NTC rovněž několikrát navštívili plzeňskou zoo, kde pořídili jedinečné termosnímky zvířat a domluvili budoucí spolupráci a dlouhodobější instalaci termokamery v expozici netopýrů.
Táborníci z příměstského tábora při ZOO Plzeň nebo matematického tábora Techmania Science Center a dalších příměstských táborů si vyzkoušeli pokusy s temokamerami pod vedením odborníka na termografii.

Na 11. srpna připadl další workshop, tentokrát v DEPO2015 a s názvem Objevte svět okolo nás v novém rozměru. Po prázdninách budou moci studenti a veřejnost termokamery z NTC vyzkoušet rovněž na Dnech vědy a techniky Západočeské univerzity (11. a 12. září) a v listopadu pak v Techmania Science Center.

Galerie


Workshop pro učitele - Církevní gymnázium Plzeň

Nové technologie - výzkumné centrum

Dita Sládková

11. 08. 2020