Fakulta aplikovaných věd pořádá i v letošním roce matematické semináře

Absolventi Úspěchy Veřejnost

Nadaní středoškoláci se mohou zúčastnit seminářů a matematické přípravky, které je připraví na krajské kolo matematické olympiády, jež se koná již 10. ledna 2023.

Na Fakultě aplikovaných věd po celý akademický rok probíhají matematické semináře, které pořádá katedra matematiky. Některé ze seminářů jsou zamýšleny jako přípravka na matematickou olympiádu, v jiných se řeší zajímavá matematická témata nejen k matematické olympiádě. V minulém roce se studenti zabývali například problematikou kombinatoriky, polynomů či matematickými konstantami. Semináře vedou vyučující katedry matematiky FAV.

Přípravka na krajské kolo matematické olympiády je cyklus seminářů zaměřených na osvojení matematických dovedností. Semináře jsou primárně určeny pro řešitele a řešitelky kategorie A z Plzeňského kraje. Nejvyšší kategorie A je určená především maturitním a předmaturitním ročníkům a končí celostátním (ústředním) kolem. Z nejlepších řešitelů kategorie A se vybírají týmy na mezinárodní soutěže, jako jsou Mezinárodní matematická olympiádaStředoevropská matematická olympiáda či  Evropská dívčí matematická olympiáda.

Semináře se konají v prostorách gymnázia na Mikulášském náměstí. Vede je prof. Tomáš Kaiser z katedry matematiky FAV a registrace pro zájemce není nutná.

Fakulta aplikovaných věd

Martina Batková

06. 01. 2023