Čeští a norští sociologové se zaměřili na management vědy a jeho dopady na vzdělávací systém

International Věda Zaměstnanci

V rámci česko-norského ročního projektu Management of Science and Sociology – Norwegian-Czech Cooperation, hostila v minulém týdnu katedra sociologie a sociální práce Fakulty filozofické ZČU návštěvu z Oslo Metropolitan University a Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Projekt Management of Science and Sociology – Norwegian-Czech Cooperation vznikl, aby mohli čeští a norští sociologové z Plzně, Olomouce a Osla sdílet zkušenosti v oblastech managementu vědy a sociologie, například právě během vzájemných zahraničních cest.

V Plzni zasedli k jednomu stolu při pracovním semináři, na němž se kromě pracovníků katedry sociologie Fakulty filozofické ZČU podíleli svým vystoupením také členové katedry politologie a mezinárodních vztahů. Třídenní pracovní setkání završila vystoupení věnovaná srovnání norského a českého vzdělávacího systému a jeho dopadů na vědeckou činnost. Další setkání proběhne v srpnu v Oslu na Metropolitan University.

Management of Science and Sociology – Norwegian-Czech Cooperation (reg. č. EHP-BFNU-OVNKM-4-108-2023) je financován ve 4. otevřené výzvě z Fondů pro bilaterální vztahy v rámci Fondů EHP a Norska 2014-2021.

Galerie


Fakulta filozofická

prof. Jan Váně

26. 04. 2023