Právnický spolek ELSA pořádal Národní konferenci

Konference Spolupráce Univerzita

Ústředním motivem celé akce bylo autorské právo.

Ve dnech 1. a 2. března hostila Fakulta právnická Západočeské univerzity v Plzni Národní konferenci pořádanou spolkem ELSA Plzeň. Ústředním motivem celé akce bylo autorské právo. Velký důraz kladl program zejména na téma umělé inteligence a současnou i plánovanou legislativu v této oblasti, včetně tzv. AI act, připravovaného EU. Posluchači a posluchačky se rovněž seznámili s problematikou projektové dokumentace, ochranných známek či NFT a blockchainu.

Červenou linkou prolínající se všemi přednáškami byla problematika ochrany autorských práv v internetovém prostředí, kterou zakončil výklad o fungování spolku OSA a výzvách, jimž v dnešní době čelí. Přednášení se však kromě advokátů ujali i právní laici, kteří jsou díky své práci s autorským právem a právem duševního vlastnictví dennodenně v kontaktu, a přítomní tak mohli být konfrontováni i s praktickou stránkou věci a s případnými úskalími současné právní úpravy.

Akademický program konference, rozprostřený do dvou dnů, spojil social program sestávající ze společné večeře, promítání českého snímku Přišla v noci a následné debaty s protagonistou tohoto filmu.

Jako pořadatelé považujeme celou akci za vydařenou a děkujeme jak zúčastněným přednášejícím, tak vedení fakulty a katedře právních dějin za milou spolupráci.

Galerie


Fakulta právnická

Vojtěch Fořt

14. 03. 2024