Tramvaje začnou jezdit až k univerzitě

Studující Univerzita Zaměstnanci

Od pondělí 16. prosince bude cestování na ZČU pohodlnější. Svézt se k univerzitě však bude možné už v neděli 15. prosince v čase od 15.30 do 18.30 hod.

V pondělí 16. prosince se tramvajová trať linek č. 4 prodlouží o nový úsek a tramvaje budou zajíždět až k Západočeské univerzitě. Na trase se objeví nové zastávky Borský park (na Klatovské třídě – dočasně pouze ve směru z centra), Bory (přestupní terminál v Dobřanské ulici), Technická (zastávka u budovy Fakulty aplikovaných věd ZČU) a Univerzita (konečná mezi budovou Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a obchodním domem Decathlon).

Plzeňské městské dopravní podniky v souvislosti s tím upozorňují cestující na nové jízdní řády, které začnou v ten den platit, a také na další změny.

Důležité je vědět především to, že ne každá tramvaj pojede až na novou konečnou u budovy Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU. Část spojů totiž bude končit už v zastávce Bory, která je součástí nového terminálu v Dobřanské ulici, a na konečnou zastávku Univerzita zamíří jen ty tramvaje, které tak budou označené.

Zároveň s tím skončí na lince č. 4 výluka, která ji rozdělila na linky 3 a 4 s přestupem v sadech Pětatřicátníků, a zůstane už pouze linka č. 4.

Kdo se nebude moci dočkat pondělí, může se po nové trati projet už v neděli 15. prosince. V rozmezí od 15.30 do 18.30 hodin se totiž budou mezi zastávkami Dvořákova a Univerzita v 15minutových intervalech střídat vánoční a historická tramvaj a svézt se s nimi můžete zcela zdarma. Podrobnosti najdete na webu PMDP.  

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

09. 12. 2019