Kniha představuje 30 let Západočeské univerzity

Studující Univerzita Zaměstnanci

Reprezentativní publikace vznikla díky spolupráci odboru Vnější vztahy a Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara.

Stejně jako při předchozích významných výročích vydala Západočeská univerzita v Plzni také u příležitosti letošních třicátin reprezentativní publikaci. Kniha nazvaná 30 let ZČU představuje současnou Západočeskou univerzitu a zároveň cestu, kterou během posledních tří desetiletí ušla. Prostřednictvím ilustrací a komiksů se ale vrací až do poválečné doby, kdy vznikly její dva základní kameny – Pedagogická fakulta a Vysoká škola strojní a elektrotechnická.

Obsahovou část knihy připravil odbor Vnější vztahy, tvůrčí část si vzali na starost studenti a vyučující Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Pod pedagogickým vedením Renáty Fučíkové a Marie Kohoutové pracovali na ilustracích Barbora Adamusová, Klára Chmelíková, Martin Kelbl, Zdeňka Kudrnová, Michal Řezníček, Dominik Tyl a Štěpánka Vacková, komiksy tvořili Andrea Bialková, Stanislava Bílá, Kateřina Buriánková, Petra Černá, Lucie Dynterová, Kateřina Illnerová, Katsiaryna Karolik, Anastasia Khaustova, Valentýna Kloboučníková, Serafima Kosikava, Tereza Přibilíková, Kristýna Šaldová, Karolína Vilímovská, Lada Vinogradova a Tomáš Vrba. O grafickou úpravu knihy se postarala Karolína Čaplová.

Z knihy 30 let ZČU vychází také stejnojmenná výstava, která je až do 3. října k vidění před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Pavel KORELUS

14. 09. 2021